Programpunkt

Måla med saxen – workshop i Kronhuset

Collageworkshop i Kronhuset: Måla med saxen! (+livemusik)
Välkomna till en helkväll i skapandets tecken i en av Göteborgs äldsta byggnader Kronhuset. Inspirerade av både platsens historia och konstnären Matisse collageteknik skapar vi verk tillsammans inför Göteborgs 400 årsjubileum.

Nu får du chansen att bidra till Sätt färg på Göteborgs 21 km långa konststråk - enbart med hjälp av din kreativitet, en sax och färgglatt papper. Denna kväll inspireras vi av ett av vår stads äldsta och mest spännande områden Västra Nordstan. Visste du att nästan en miljon svenskar passerade genom Västra Nordstan under den stora emigrantvågen till Amerika? Eller att Göteborgs första teater låg mitt i området? Vi förser dig med allt möjligt historiskt inspirationsmaterial, ger dig en crash-course i collageteknik och ser till att ditt verk kommer upp i staden när Göteborg firar 400 år!

Workshopen välkomnar deltagare i alla åldrar, med gott om utrymme i lokalen för att kunna följa Folkhälsomyndighetens alla rekommendationer*. Vill du ta med dig ditt verk hem? Inga problem! Vi tar ett fotominne som sedan kommer kombineras ihop med andra verk.

Under kvällen kommer du även kunna njuta av livemusik. Så kom förbi, skapa, ta en kopp varm choklad och njut av musiken tillsammans med oss.

Workshopen är ett samarbete mellan verksamheten Sätt färg på Göteborg https://sattfargpa.se/ och Higabs jubileumssatsning Västra Nordstan Revival https://www.higab.se/projekt/vastra-nordstan-revival/

Varmt välkomna!

Var: Kronhuset, Kronhusgatan 1D, Västra Nordstan
När: Kl 17:00 - 21:00
Vem: Alla är välkomna

Tillgänglighet: Lokalen ligger ett trappsteg upp från markplan i Kronhuset men går att nå på en plan yta vid gaveln. Marken framför Kronhuset består av kullersten. Chokladen är vegansk (havre). Du kan läsa mer om tillgängligheten i Kronhuset på Tillgänglighetsdatabasen: https://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Kronhuset-/

*Covid- 19:
I lokalen får endast vistas upp till 50 personer samtidigt. Personal på plats hjälper till att säkerställa att inte för många personer deltar samtidigt. Lokalen är stor, ca 300 km2 och det finns gott om plats att sprida ut sig på borden som är utplacerade. Det finns handsprit i lokalen och vi spritar alla redskap mellan användningar.