Programpunkt

Fönsterpoesi live från Lagerhuset

Jörgen Lind, Segal Mohammed och Karin Brygger är tre av de poeter som kommer att dyka upp i ett fönster på Lagerhuset i oktober. Arrangemanget som sker vid lunchtid på fredagar är ett lekfullt sätt att förankra och sprida information om stadens ansökan om att bli en av Unescos litteraturstäder.

Tre fredagar i rad, med start 16 oktober kommer vi att kunna njuta av poesi och musik framförd från ett av Lagerhusets fönster. Två poeter per tillfälle tillsammans med ett musikinslag. För den som inte har möjlighet att lyssna på plats streamas det hela via Facebook. Det går även att se och lyssna där i efterhand.

”Evenemangen tjänar flera syften. De ger ett konkret fönster in i Göteborgs mångfasetterade litteraturvärld och lyfter fram scenpoesins och det skrivna ordets kraft. De riktar blickarna mot Lagerhuset som en mötesplats för litteraturintresserade och de ger också publik, poeter och musiker en chans att mötas på ett covidsäkert sätt”, säger Kristin Bjarnadottir, ordförande Författarcentrum Väst.

Idén till fönsterpoesin, som kommer att få en uppföljning under våren, är sprungen ur samarbetet kring stadens ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna får tillsammans med de musiker som deltar symbolisera stadens litterära samverkan och scenverksamhet, både professionellt och på gräsrotsnivå.

Program

Fredag 16 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Jörgen Lind och
Segal Mohammed, musiker Åsa Gustafsson (munspel)

KULTURNATTA: Fredag 23 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Oliver Cruz Rankovic och
Karin Brygger, musiker Lisen Rylander Löve (saxofon)

Fredag 30 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Mauritz Tistelö och
Yasmin Omar, musiker Paxo (beatbox)


Fönsterpoesin är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Kulturförvaltningen Göteborgs Stad (Frilagret, Kulturstrategisk avd., Stadsbiblioteket), Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, ABF, Folkets hus och Göteborgs Litteraturhus.