Programpunkt


Notice: Undefined index: street_number in /sites/webroot/wp_kf_kulturnatta/wp-content/plugins/kulturnatta-program/kulturnatta-program.php on line 355

THYMESHIFT

Thymeshift är ett tänkande, dynamiskt och innovativt kollektiv som rör sig i diverse gränsländer mellan jazz/elektroniskt/akustiskt/improviserat.

Sedan starten 2010 har de svenska musikerna Johan Björklund, Thomas Gunillasson och Thomas Backman mejslat fram ett alldeles eget uttyck. På egen hand men även t.ex tillsammans med isländske gitarristen Hilmar Jensson och danska ljudkonstnären Katrine Amsler har gruppen format en kraftfull, lyhörd enhet som kan ta vägen var som helst. Med Jensson släpptes ”Beyond Horizons” 2015 och med Amsler ”Dark Lights” 2021.
Övriga projekt som gruppen initierat och genomfört är t.ex musikskaparworkshopen Thymeshift Elektronix, The Sonic E med releasen ”Dope Regards” 2017 och ministorbandet Thymeshift United som släppte kritikerrosade albumet ”Music Outside Boxes” 2021.

Nu kommer nästa formation och med ett delvis nytt uttryck. I keyboardisten John Lönnmyr har gruppen tagit ett stort kliv in en elektroanalog klangbaserad framtid som också har massor av kreativa blickar bakåt i musikhistorien.

Under senhösten 2023 kommer gruppens nya platta ”The Hour of the Wolf”.
Kom nyfiken, detta är musik utan alltför tydliga gränser. Vackert, storslaget, svängigt och oförutsägbart.
Johan Björklund, trummor
Thomas Gunillasson, gitarr
John Lönnmyr, keyboards
Thomas Backman, saxofon

Programinformation
Kategori Musik
Datum 27:e Oktober
Tid 20:30 - 21:30
Adress Haga Kyrkoplan (Visa på karta)
Åldersgräns
Hemsida
Pris