Programpunkt

Game jam - Tidernas Göteborg Halloween

Higab

Göteborg är en stad med rik historia. Denna historia finns att utforska och upptäcka i såväl Kungliga bibliotekets tidningsarkiv, Riksantikvarieämbetets söktjänst Kringla och samlingar med fotografier och filmer tagna av såväl professionella som hängivna amatörer som velat skildra sin stad.

Välkommen att delta i ett game jam under Kulturnatta där vi bygger spel med inspiration av historisk bild, text och film runt Avenyn och Götaplatsen. Jammet arrangeras av Higab, RISE och Göteborgs universitet och tar plats i Glashuset som är en del av Akademin Valand mitt i Göteborgs centrum under Kulturnatta och anknuten helg (OBS!). Eftersom detta sammanfaller med sista helgen i oktober tar vi även in den höstiga atmosfären och bjuder in till spökhistorier och mörka omen.

Under jammet kommer vi ha tillgång till en serie arkivverktyg för att enklare kunna inspireras av platsernas historia, dessa är desamma som använts under tidigare game jam, Tidernas Göteborg 2021 och 2022. Mer detaljer om jammet i länken!

🇬🇧 Non-Swedish participants are very welcome, organizers can speak English!

Programinformation
Kategori Göra själv
Datum 27:e Oktober
Tid 18:00 - 21:00
Adress Chalmersgatan 4 (Visa på karta)
Åldersgräns
Hemsida https://itch.io/jam/tidernas-gteborg-halloween