Programpunkt

Elektrokonsert och guidade visningar på Göteborgs Konsthall

Välkommen till Göteborgs Konsthall under Kulturnatta! Den här kvällen håller konsthallen öppet ända till kl. 23.

Under kvällen kan du lyssna på en hyllningskonsert för elektromusik-legenden Rune Lindblad, gå en mini-visning av utställningen varje heltimme eller skapa i vår öppna verkstad. Vår pågående utställning Part of the Labyrinth, en del av Göteborgs Internationella Konstbiennal, står öppen hela kvällen. Fri entré.

Om Rune Lindblad
Rune Lindblad var en pionjär inom den elektro-akustiska musiken, som tidigt experimenterade med att blanda medier. På Kulturnatta hyllas han av ett spännande samarrangemang mellan Göteborgs Konsthall, iDEAL, Elektronmusikstudion i Stockholm och Folkteatern i Göteborg. En rad akter framträder i Lindblads anda; från Hiro Kone från New York till Jonas Broberg från huvudstaden.

Öppen verkstad
I konsthallens öppna verkstad får barn, unga och vuxna fritt skapa tillsammans med konstnärer och konstpedagoger. Här experimenterar vi med både det lilla och det stora formatet, med välkända och oväntade material och utifrån varierande teman.

Part of the Labyrinth
Göteborgs Internationella Konstbiennal är i full gång! Årets biennalutställning heter Part of the Labyrinth och visas bland annat på Göteborgs Konsthall. Utställningen kretsar kring frågor om sammanflätningar, korskopplingar och labyrintiska samband, och hur fenomen och skeenden som vid första anblick inte tycks höra samman trots allt kan göra det.

Läs mer på goteborgskonsthall.se