Information


Vad är Kulturnatta?

I över 30 år har vi haft en festival i Göteborg som heter Kulturnatta. En natt där vi dukar upp hela stadens kulturella knytkalas.

Festivalen arrangeras av Göteborg Stad i samarbete med det fria kulturlivet. Genom att tillsammans bjuda på ett brett utbud av konst och kultur och göra det tillgängligt för alla bidrar vi till en öppen och jämlik stad. Tillsammans skapar vi upplevelser som kan förflytta tankar och gränser.

Kom och upptäck något nytt!

2024 års datum för Kulturnatta är 25 oktober.


Arrangör under Kulturnatta?

Kulturnatta är en festival av alla, för alla. Vem som helst kan ordna en programpunkt och teatrar, museer, bibliotek, gallerier, ateljéer, biografer och kulturhus håller kvällsöppet för dig. Här kan du utforska allt från konst, dans, musik och teater till temavandringar, ateljébesök och workshops.

Vem som helst kan ordna en programpunkt på Kulturnatta och teatrar, gallerier, ateljéer, biografer och kulturhus håller kvällsöppet. Bjud in till din keramikateljé, sätt upp en föreställning eller håll en workshop.

Vi tar inte ut några avgifter och ger inget ekonomiskt stöd till dig som arrangör. Du finansierar själv ditt evenemang och är fullt ansvarig för allt som hör till, så som program, scen, arena och tekniska system, tillstånd med mera. Om ni väljer att ta entré eller avgift till er programpunkt måste detta anges i programmet.

Men vad erbjuder Kulturnatta arrangörerna?

Vi paketerar och kommunicerar programmet till allmänheten genom hemsidan, sociala medier, annonsering och pressbearbetning med mera. Vi stöttar också, så långt det är möjligt, våra arrangörer med information och kan fungera som bollplank.

Lägga till ditt program

Kulturnatta är öppen för anmälan. Du kan anmäla ditt program från måndag 27 maj till fredag 13 september 2024.

Har du ett konto sedan tidigare kan du logga in och lägga upp dina program under fliken "admin".

Har du ett konto sedan tidigare men har glömt ditt lösenord kan du skaffa ett nytt på sidan https://kulturnatta.goteborg.se/wp-login.php?action=lostpassword

Har du inte ett konto på sidan kontaktar du oss på kulturnatta@kultur.goteborg.se så skapar vi ett till dig. Ange arrangörsnamn och en giltig e-postadress som ni vill knyta till kontot.

Det finns även: Manual för att lägga till ert program på sidan. (pdf)

Vill du få information om nästa års Kulturnatta?

Ni som har deltagit tidigare år finns automatiskt med i våra utskickslistor till arrangörer och får tidigt information om nästkommande Kulturnatta. Har du inte varit med tidigare men vill finnas med i våra utskickslistor kan du skicka en förfrågan om det till kulturnatta@kultur.goteborg.se .


Marknadsföringsmaterial

Det finns färdiga mallar i Indesign och Powepoint för dig som arrangör att skapa anpassat marknadsföringsmaterial för ditt Kulturnatta-program. Det innehåller även en manual för hur du använder materialet. Ladda ned marknadsföringspaketet här (zip.fil).

Har du problem att ladda ned? Mejla oss på kulturnatta@kultur.goteborg.se så skickar vi filerna till dig.

Kulturnatta i sociala medier

Kulturnatta finns på Facebook och Instagram


Program

Det är arrangörerna själva som ansvarar för att rätt information står under de enskilda programpunkterna. Hittar du något som verkar fel eller saknar du någon information så hör du av dig direkt till arrangören. Om du har svårt att hitta rätt kontaktuppgifter hör du istället av dig till oss på kulturnatta@kultur.goteborg.se

Årets program som PDF

Här kan du ladda ner årets program som PDF: Programblad_Kulturnatta-2023.pdf

Åldersgräns

Vissa arrangörer har en åldersgräns, om så är fallet visas detta i programmet.

Först till kvarn

Tänk på att populära händelser kan vara fulla. Planera och boka i god tid. Först till kvarn gäller.


Kontakt

Har du frågor som rör Kulturnatta eller hur du som kulturaktör kan delta, hör av dig till oss via e-post: kulturnatta@kultur.goteborg.se

Har du frågor om en specifik programpunkt, vänd dig direkt till arrangören som ansvarar för den.


Projektledare/Pressfrågor

Kulturnatta är en del av Göteborgs Stads kulturförvaltning, avdelningen Göteborgs bibliotek och kulturhus
E-post: kulturnatta@kultur.goteborg.se


Så här behandlar vi dina personuppgifter

Vi hanterar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningens lagkrav. Du kan läsa mer om detta och om dina rättigheter på Göteborgs Stads hemsida: goteborg.se/dinapersonuppgifter

Om du har synpunkter på kulturförvaltningens hantering av personuppgifter kontaktar du dataskyddsombud:

Johan Bergström
E-post: dso@intraservice.goteborg.se

För registerutdrag eller hjälp med andra rättigheter enligt dataskyddsförordningen kontaktar du kulturförvaltningen:

E-post: kultur@kultur.goteborg.se

Telefon: 031-365 00 00

Kulturnatta är en del av Göteborg Stads kulturförvaltning


Tillgänglighet på kulturnatta.goteborg.se

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. på sidan Tillgänglighetsredogörelse för Kulturnatta.goteborg.se beskriver vi hur Kulturnatta uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.


Om webbplatsens kakor

Webbplatsen du besöker använder sig av kakor (cookies) – en liten textfil som sparas i din webbläsare, på din dator, telefon eller platta.

Kakorna används för att hålla reda på om du sparar programpunkter i ett eget program, och i administreringssyfte.

Du kan välja att ta bort kakorna i inställningarna för din webbläsare. Notera att då kan inte heller webbplatsen hålla reda på eventuella sparade programpunkter.