Programpunkt

Indisk klassisk dans (Bharathanatyam) föreställning.

Sampurna Basu Dutta

Sampurna Basu Dutta är en professionell Indisk klassisk dansare från Indien som nu bor i Göteborg. I år representerar hon den indiska dansen Bharatnatyam på kulturnatta 2023, i Kulturhuset Bergsjöns Stora sal

Vad är bharatanatyam dans?
Bharatanatyam är en indisk klassisk tempeldans som har sina rötter i södra delen av Indien. Denna dans uttrycks med graciösa rörelser med händer, fötter, hela kroppen, men framför allt kännetecknas den av raka linjer och precision. En stor del av Bharatanatyam dans är fokuserad på ansiktsuttryck och dansarna gestaltar ofta berättelser från indisk mytologi. Bharatanatyam är en klassisk dans som kräver stor närvaro och övning.
Det sägs att Bharatanatyam är den hinduiska guden Shivas dans och att den uppstod i Tamil Nadus tempel.

Om dansföreställningen:
Dansföreställningen är totalt 60 minuter. Innan varje dansstycken berättar jag vad dansstycket handlar, berättelsen som ligger bakom. I första delen gestaltar jag två olika danstycken med två olika musik.

Efter en rast på cirka 15 min fortsätter vi med två dansstycken till.

Det bli danskostymer anpassade till de olika berättelserna och scenen är dekorerad i indisk tema, till exempel med ringblommor, girlanger, indisk ljusstake, indisk lampa, diya stativ och olika indiska festdekorationer.

Programinformation
Kategori Performance
Datum 27:e Oktober
Tid 17:00 - 18:00
Adress Bergsjöns kulturhusväg 4c (Visa på karta)
Åldersgräns Alla är vällkommna.
Hemsida https://youtu.be/k_i_9Hxw8HE