Programpunkt

Forest Deleted, Förlåt Forever

Konsthantverkscentrum

Konsthantverkscentrum har bjudit in konstnärsduon Hannah Jervelind och Charlotte Ewing till residensvistelse i Konsthantverkscentrums projektrum på Kastellgatan 21. Under Kulturnatta 2023 är du välkommen att ta del av deras gemensamma textilinstallation Forest Deleted, Förlåt Forever, en kollektiv sorgbearbetning och vaka över skogens bortgångna individer.

Ewing och Jervelind behandlar den pågående artdöden som rasar i skogen, med en polariserad klimatdebatt och påtaglig framtidsångest som följd. Där andra sätter sitt hopp till grön teknologi, fastnar de i skuldkänslor och maktlöshet. Hur ska vi kunna leva med oss själva? Den amerikanska teoretikern Donna J. Haraway uppmanar oss att stå kvar i friktionen — staying with the trouble — att sörja de som gått förlorade och de som står näst på tur.

Sedan 2019 driver Konsthantverkscentrum projektet Artist-in-Office och erbjuder nyexaminerade konsthantverkare projektateljé i Göteborg eller Stockholm. Perioden sträcker sig över fyra- sex månader och riktar sig till utövare som arbetar med ett projekt som på något sätt utvecklar konsthantverksfältet och kräver extra yta. Utställningen genomförs med stöd från Göteborg Stad.

Programinformation
Kategori Konst, Konsthantverk, Utställning
Datum 27:e Oktober
Tid 18:00 - 00:00
Adress Kastellgatan 21 (Visa på karta)
Åldersgräns Ingen
Hemsida https://www.instagram.com/studiomurkla/