Programpunkt

Världsmusik på Sockerbruket

Villa Vulkan

Kom och lyssna till världsmusik på Sockerbruket Arena! Vi slår upp portarna till en kväll som glöder och sprakar när banden avlöser varandra på scen. Upplev rytmer från olika delar av världen – latino, kubanskt, grekiskt och afro. Ingen alkohol, bara musik och människor som möts. I vårt café kan du köpa fika och värmande soppa. Ta med dina vänner så ses vi på Sockerbruket Arena på Kulturnatta. Varmt välkommen!

Banden som sprider värme och energi denna kväll är Americo Appiano & Los Stefanos, Dias & The Afro Express, Greek Romantic Orchestra och Soneros Social Club.

Vi som arrangerar eventet är Kulturföreningen Villa Vulkan i samarbete med Sockerbruket Arena, NBV och Musikutveckling AB.

SPELSCHEMA
19.00 Dörrarnas öppnas
20.00 Americo Appiano & Los Stefanos
21.15 Dias & The Afro Express
22.30 Greek Romantic Orchestra
23.45 Soneros Social Club

MER OM MUSIKEN
Americo Appiano & Los Stefanos ger dig varma sånger från söder om hjärtat. Vi får höra både egen musik och tolkningar av latinamerikanska tonsättare, allt från ballader till salsa. Musiken rymmer berättelser om kärlek och sorg, kamp och glöd.

Dias tar oss med på en musikalisk resa till rötterna i Centralafrika och Congolese Rumba. Tillsammans med The Afro Express kommer vi att röra oss både österut, västerut och söderut – genom hela den afrikanska kontinentens rika musikvärld. Ta del av en rytmisk mosaik av populära afrikanska musikstilar.

Greek Romantic Orchestra förmedlar den sorglösa, vackra men också melankoliska bilden av Grekland som vi känner så väl från film och tv. Med en modern instrumentering och influenser både från jazz och den klassiska musiken kan lyssnaren förvänta sig både överraskningar och igenkännande nickar.

Vi avslutar kvällen med sköna vibbar! Soneros Social Club bjuder på en nyskapande, sprakande fest med det bästa inom kubansk musik. Bandet kombinerar traditionella rytmer med samtida sound, allt från bolero och timba till jazz.

Programinformation
Kategori Musik
Datum 27:e Oktober
Tid 19:00 - 01:00
Adress Sockerbruket 23 (Visa på karta)
Åldersgräns Ingen åldersgräns
Hemsida https://villavulkan.com/